Evaluatie SIS-inzet 2019: lessons learned    |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief SIS juni 2020
Verwantencontact.nl
De website van verwantencontact is geactualiseerd en aangevuld met nieuwe informatie over de verwerking van persoonsgegevens. Daarnaast is een Engelstalige pagina toegevoegd. Ook van de animatie over Verwantencontact is nu een Engelstalige versie beschikbaar. De animatie heeft voortaan standaard ondertiteling, zowel in de Nederlandstalige als in de Engelstalige versie
Lees meer


 
Evaluatie SIS-inzet 2019
De evaluatie van de SIS-inzet na het schietincident in Utrecht (maart 2019) is afgerond. Het uitgebreide evaluatieverslag is inmiddels gedeeld met de Veiligheidsregio Utrecht. Benieuwd naar de belangrijkste leerpunten van de inzet? Lees dan de factsheet in het kennisdossier. 
Lees meer
 
Gezocht: liaisons geneeskundige zorg
Ter versterking van de backoffice SIS geneeskundige zorg zijn we op zoek zijn naar 1 of 2 nieuwe liaisons. Als liaison vraag je bij een inzet van SIS de gegevens van slachtoffers in ziekenhuizen op bij de sectie geneeskundige zorg van de regionale crisisorganisatie. Deze gegevens zet je in het informatiesysteem van SIS, zodat de slachtoffers gematcht kunnen worden met de zoekvragen van verwanten. De functie wordt ingevuld via kanspiket. Na alarmering moet je binnen 90 minuten in de backoffice van SIS in Driebergen kunnen zijn. Heb je interesse om de piketpool te komen versterken, of wil je meer weten over de functie, neem dan contact op met Annemarie Breur
 
Vernieuwde taakkaarten 
Voor zes regionale crisisfuncties zijn taakkaarten ontwikkeld. Hierin is per rol kort uiteengezet welke taken daar in het kader van SIS bij horen. Elke veiligheidsregio heeft papieren versies van de kaarten kunnen bestellen, daarnaast zijn digitale versies opgenomen in het kennisdossier SIS.
Lees meer


 
Infographic Verwantencontact
Om de Informatielijnen en gegevensstromen tijdens en na een inzet van SIS inzichtelijk te maken is hiervan een visuele weergave gemaakt, deze is te vinden in het kennisdossier SIS.
Lees meer
 
Vernieuwde communicatietoolkit 
Een vernieuwde versie van deze toolkit voor regionale adviseurs crisiscommunicatie bevat alle informatie, voorbeeldberichten die je nodig hebt bij een inzet van SIS. Je vindt de toolkit in het kennisdossier SIS. 
Lees meer
 
In ontwikkeling 
Het komende halfjaar werken we verder aan een toekomstvisie voor SIS. De ontwikkelingen op het gebied van (online) contact en technologie gaan razendsnel. Wat betekent dit voor de toekomst van SIS? Op welke punten kunnen we het werkproces nog slimmer en efficiënter maken? Het streven is om eind 2020 een aantal uitgewerkte toekomstscenario’s voor te leggen aan het LOCB en LNB.

Parallel aan dit toekomsttraject onderzoekt het lectoraat Crisisbeheersing van het IFV de wensen van burgers als het gaat om verwanteninformatie door de overheid. Daarnaast onderzoekt het lectoraat hoe andere landen het proces van verwanteninformatie hebben georganiseerd en welke best practices er zijn. De uitkomsten van het onderzoek komen eind september 2020 beschikbaar en zijn input voor het toekomsttraject.
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook