Werkinstructie afgesloten tunnel of wegvak | Reddingsstrook België | E-module OGS+ pas  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen - oktober 2020

Nieuwsbrief Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen
 
Werkinstructie hulpdiensten bij passeren afgesloten tunnel of wegvak bij onderhoud
Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen heeft, in samenwerking met Rijkswaterstaat, een werkinstructie opgesteld over het gewenste gedrag van hulpdiensten bij het passeren van tunnels en/of wegvakken tijdens (onderhouds)werkzaamheden afgesloten zijn voor het verkeer.
Lees meer
 
'Reddingsstrook' ook in België verplicht
In navolging van landen als Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Tsjechië en Hongarije geldt per 1 oktober 2020 ook in België dat het vrijmaken van een ‘reddingsstrook’ verplicht is. Automobilisten moeten bij een file dan de middenbaan vrijhouden voor hulpdiensten op alle wegen met twee of meer rijstroken per rijrichting. 
Lees meer
 
Onderzoek Talking Traffic voor hulpdiensten
Dit voorjaar heeft het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen besloten een onderzoek te doen naar mogelijkheden om de hulpdiensten aan te sluiten op Talking Traffic.  Hiervoor is een projectgroep samengebracht met: AZN, defensie, brandweer, Rijkswaterstaat en het IFV. 
Lees meer
 
E-module OGS+ pas
In opdracht van Ambulancezorg Nederland en Brandweer Nederland heeft het IFV een e-module ontwikkeld voor de bij-/nascholing voor het OGS+ certificaat. De e-module is ontwikkeld in samenwerking met de Academie voor Ambulancezorg, Brandweer Nederland, Politieacademie, Defensie en IBKI. 
Lees meer
 
Aan- en afmelden nieuwsbrief
Vanaf nu versturen wij onze nieuwsbrief direct naar uw mailbox, in plaats van als bijlage in een email. Als u zich wilt aanmelden als nieuwe abonnee van onze nieuwsbrief dient u eenmalig toestemming te geven via onderstaande knop. Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar voorrangsvoertuigen@ifv.nl.
Toestemming geven
 
Klik hier om u aan te melden voor deze en/of andere nieuwsbrieven van het IFV.

Wilt u alle eerdere artikelen uit de nieuwsbrief Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen bekijken? Klik hier om naar de overzichtspagina te gaan. 
 
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Het doel van het kenniscentrum is om kennis op het gebied van voorrangsvoertuigen te verzamelen, ontsluiten, ontwikkelen en verspreiden. Het kenniscentrum wil als verbindende factor fungeren tussen de diverse organisaties op het gebied van voorrangsvoertuigen. Bij het kenniscentrum zijn onder andere Brandweer Nederland, Ambulancezorg Nederland, de Nationale Politie, Defensie, ANWB, Rijkswaterstaat, de betrokken ministeries en de opleiders van de hulpdiensten nauw betrokken.
 
In deze nieuwsbrief vindt u het laatste nieuws, de activiteiten en de projecten van het kenniscentrum.