e-mailnieuwsbrief over industriële veiligheid

  |  bekijk online  |  afmelden
 
  Nieuwsbrief LEC BrandweerBRZO - juli 2017
 
Gevaren bij tanks met vast dak en scheurnaad
Het Centrum Industriële Veiligheid van de VRR heeft een IV-alert afgegeven voor tanks met vaste tankdaken en een scheurnaad. In tegenstelling tot de verwachting kunnen deze daken in sommige gevallen van de tank worden geblazen, met alle risico’s op escalatie van dien. 
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook
 
Minder overtredingen bij BRZO+ monitor 2016
De BRZO+ monitor laat een dalende trend in het aantal zware overtredingen zien, maar het is nog te vroeg voor conclusies over de reden. In 32 gevallen heeft de Veiligheidsregio handhavend opgetreden bij bedrijven.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook
 
Stand van zaken aanwijzing bedrijfsbrandweren 
In het kader van ‘De staat van de veiligheid 2016’ zijn 330 BRZO-bedrijven beoordeeld op de noodzaak voor een bedrijfsbrandweeraanwijzing. Op dit moment zijn 111 bedrijven aangewezen. Bij 62 bedrijven moet de beoordeling nog plaatsvinden.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook
 
De lessen van een ‘onzichtbare brand’
De explosie en brand in een methanoltank bij Caldic in 2016 liep goed af, maar het incident was complex in zijn aard. Alleen met behulp van warmtebeeldcamera’s vanuit de lucht was het effect van de brandweerinzet te beoordelen.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook
 
Netwerkdag 9 november: Brzo meets science
Inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap ontmoeten elkaar op diverse brzo-thema’s belicht vanuit de theorie en de dagelijkse praktijk. 
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook
 
Contact
Postbus 9154
3007 AD Rotterdam
www.brandweerbrzo.nl
infobrandweerbrzo@vr-rr.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin