Groen licht voor particuliere brandbestrijdingsspecialisten in nablusfase  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief LEC BrandweerBRZO - mei 2021
 
'FireBalls' nieuwe troef voor beheersing tankputbrand?
Ingenieursbureau Antea Group doet momenteel onderzoek naar de toepassing van 'FireBalls', een meerlaags deken van bollen van brandwerend materiaal die op vloeistof blijven drijven en uitdamping tegengaan. De tankput als 'ballenbak'. De eerste praktijktesten lijken veelbelovend.
Lees meer
 
Groen licht voor particuliere brandbestrijdings-specialisten in nablusfase
Langdurige nablusoperaties bij grote bedrijfsbranden kunnen prima door particuliere brandbestrijdingsorganisaties worden uitgevoerd, mits de brand onder controle is en het gevaar voor de omgeving is geweken. Dat is in een nutshell de conclusie van de Raad van State na een drie jaar durende zaak die een recyclingbedrijf uit Stadskanaal had aangespannen tegen de Provincie Groningen.
Lees meer
 
'Steunpilaar' Mieke van Alphen zegt LEC BrandweerBRZO vaarwel
Ruim tien jaar lang was Mieke van Alphen als coördinator een onmisbare steunpilaar onder het LEC BrandweerBRZO. De 'grote regelaar' op de achtergrond, geheugen, verbinder tussen het LEC en het land.
Lees meer
 
Foto: © Megin Zondervan
Normen en certificaten: fundamenten voor kwaliteit in veiligheidsland

Hoe zit het nu precies met inspectieschema’s en certificering? Welke schema’s zijn er en wat zegt een certificaat over de feitelijke veiligheid van een installatie of de kwaliteit van een inspectie? Medewerkers van de afdeling Industriële Veiligheid van de VRR kregen onlangs een online college van twee belangrijke partijen in ‘normenland’.

Foto: © Megin Zondervan

Lees meer
 
Netwerkdag LEC BrandweerBRZO 11 maart: energietransitie, LBR en tankputbranden
Veiligheidsaspecten van de energietransitie, de LBR en tankputbranden waren de leidende thema’s tijdens de online netwerkdag van het LEC BrandweerBRZO op 11 maart jl.
Lees meer
 
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Het LEC BrandweerBRZO is een samenwerkingsverband tussen het Instituut Fysieke Veiligheid en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Het LEC BrandweerBRZO ondersteunt, adviseert en vertegenwoordigt de 25 Veiligheidsregio's bij de uitvoering van Brzo-taken. Tevens wordt het Ministerie van Justitie & Veiligheid door het LEC ondersteund. Om deze werkzaamheden uit te voeren ontvangt het LEC BrandweerBRZO jaarlijks een financiële bijdrage van het Rijk.