LEC BrandweerBRZO groeit in ondersteunende rol ondanks COVID-19  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief LEC BrandweerBRZO - juni 2021
 
LEC BrandweerBRZO groeit in ondersteunende rol ondanks COVID-19
Hoewel als gevolg van de coronamaatregelen de fysieke contactmogelijkheden werden beperkt, is het LEC in 2020 aantoonbaar gegroeid in zijn ondersteunende rol in het landelijk netwerk Industriële Veiligheid.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Nieuwe coördinator LEC BrandweerBRZO: Chantal Torn-Wintjens
Chantal Torn-Wintjens heeft in mei als nieuwe coördinator van het LEC BrandweerBRZO het stokje overgenomen van Mieke van Alphen. Zij is geboren Rotterdamse en groeide op in een industriële omgeving.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Cursus ‘Milieubelastende activiteiten en de veiligheidsregio’s’
Het LEC BrandweerBRZO en het IFV ontwikkelen een bijscholing om de specialisten industriële veiligheid in de veiligheidsregio’s up to date te brengen met de Omgevingswet die, zoals het er nu uitziet, op 1 juli volgend jaar van kracht wordt.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Webinarserie Schuimtransitie
Op 29 juni start de webinarreeks over de praktische overgang van fluorhoudend naar fluorvrij blusschuim. Deze webinars zijn zowel bedoeld voor specialisten industriële veiligheid van de veiligheidsregio’s als voor vertegenwoordigers van de industrie en de BRZO+-partners.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Werkgroep Incidentonderzoek op stoom
De werkgroep heeft de eerste contouren geschetst voor een ‘Handreiking incidentonderzoek in de industrie’, die de veiligheidsregio’s kan helpen bij het inrichten van een systematiek voor incidentonderzoek. Werkgroepvoorzitter Henk van Wetten verwacht dat zo’n ‘best practice handreiking’ rond de zomer van 2022 kan worden gepresenteerd.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Ruud Looijmans, programmamanager IOV: “Zelfstandig BRZO+ heeft meer ambitie nodig”
Op 24 juni komt een einde aan de rol van Ruud Looijmans als programmamanager Impuls Omgevingsveiligheid voor het BRZO+. Ruud begeleidde de succesvolle migratie van het BRZO+ naar een meer zelfstandig orgaan, met als doel het samenwerkingsverband minder vrijblijvend te maken en meer slagkracht te geven.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Het LEC BrandweerBRZO is een samenwerkingsverband tussen het Instituut Fysieke Veiligheid en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Het LEC BrandweerBRZO ondersteunt, adviseert en vertegenwoordigt de 25 Veiligheidsregio's bij de uitvoering van Brzo-taken. Tevens wordt het Ministerie van Justitie & Veiligheid door het LEC ondersteund. Om deze werkzaamheden uit te voeren ontvangt het LEC BrandweerBRZO jaarlijks een financiële bijdrage van het Rijk.