|  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen - juli 2021
Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen van het IFV verzamelt, ontwikkelt en deelt kennis en expertise over voorrangsvoertuigen met het veld. Bij het kenniscentrum zijn onder andere Brandweer Nederland, Ambulancezorg Nederland, de Nationale Politie, Defensie, ANWB, Rijkswaterstaat, de betrokken ministeries en de opleiders van de hulpdiensten nauw betrokken.

In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws en informeren wij u over onze lopende activiteiten en projecten.
 
Maximumsnelheid in steden naar 30 km/uur
In de aangenomen motie van de Tweede Kamerleden Kröger en Stoffer pleiten deze voor de invoering van 30 km/uur in de bebouwde kom. De motie verzoekt de regering in overleg met gemeenten en SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) een afwegingskader te ontwikkelen.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Invloed van optische en geluidssignalen op rijtijden
Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen onderzoekt door middel van praktijkexperimenten of een hulpdienstvoertuig zich sneller door het verkeer beweegt wanneer er wordt gereden met optische en geluidssignalen (OGS).
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Testruimte voor vaststellen normwaarde geluidsniveau
In deze nieuwsbrief informeren we u ook graag over ontwikkelingen in de markt. In dit nummer: een inpandige meetlocatie voor het vaststellen van de normwaarde van het geluidsniveau.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Evaluatie rapporten ongevallen met voorrangsvoertuigen
Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen verzamelt sinds 2013 gegevens van ongevallen met voorrangsvoertuigen. Hoe worden de rapporten beoordeeld door rijopleiders en chauffeurs van voorrangsvoertuigen? Meer dan 400 personen gaven hun mening.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Stand van zaken aansluiting hulpdiensten op Talking Traffic
Ambulancezorg Nederland, Defensie, Brandweer Nederland, Rijkswaterstaat en het IFV onderzoeken de mogelijkheden om de hulpdiensten te laten aansluiten op Talking Traffic. Een update.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Wijziging samenstelling klankbordgroep
Het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen maakt al lange tijd gebruik van de expertise en inzichten van een klankbordgroep: de ogen en oren in het veld binnen de verschillende branches. Drie nieuwe leden stellen zich aan u voor.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Update OGS+-hercertificering
Op verzoek van Ambulancezorg Nederland en Brandweer Nederland heeft IBKI een kwaliteitsanalyse gedaan van de huidige examens OGS+. De uitkomsten van deze analyse geven aanleiding om (een deel van) de vragendatabase voor het theorie-examen te evalueren.

IBKI voert de evaluatie uit samen met het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen en rijinstructeurs van brandweer, ambulancezorg en politie. Bekeken wordt of de toetsvragen nog voldoen aan de norm of dat zij aangepast moeten worden. Naar verwachting is de evaluatie van de toetsvragen dit najaar afgerond.
Congres Voorrangsvoertuigen verplaatst naar 2022
Het landelijke congres Voorrangsvoertuigen, dat om de twee jaar wordt georganiseerd, is vanwege COVID-19 uitgesteld naar 2022. Begin volgend jaar maken we de datum van het congres bekend Heeft u suggesties voor sprekers of onderwerpen, mail deze dan naar voorrangsvoertuigen@ifv.nl.
Contact met het Kenniscentrum Voorrangsvoertuigen

 Wilt u deze nieuwsbrief automatisch ontvangen? 

Aanmelden nieuwsbrieven​


Meer lezen over onze activiteiten? Kijk op www.kenniscentrumvoorrangsvoertuigen.nl.
Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via voorrangsvoertuigen@ifv.nl.

Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook