Voortgang aanbesteding - projectstartarchitectuur - resultaten vragenlijst implementatie  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief ELO - augustus 2021


De Elektronische leeromgeving (ELO) ondersteunt het vakbekwaam worden én blijven van alle
(crisis)functionarissen van alle veiligheidsregio's en van hun eventuele crisispartners. De ELO
faciliteert blended learning als onderwijsvorm, waarbij theorie wordt afgewisseld met
praktijkonderwijs, oefening, training, toetsing en examinering.

In maart 2021 startte het project voor de aanbesteding van de ELO om tijdig een nieuw contract af te kunnen sluiten met de huidige leverancier of met een nieuwe leverancier. Het huidige contract loopt af op 31 december 2022. Met deze nieuwsbrief informeert het projectteam je over de voortgang van de aanbesteding. 
Voortgang aanbesteding 
De afgelopen maand heeft de projectgroep gewerkt aan het voorbereiden van de publicatie op Tendernet die gepland staat op 3 september. De focus lag daarbij op het samenstellen van het Beschrijvend Document. De kern van dit document bestaat uit de doelstellingen en randvoorwaarden waarop de netwerken in juni feedback hebben gegeven. In het Beschrijvend Document wordt de opdracht beschreven en op basis daarvan worden geïnteresseerden gevraagd om een inschrijving in te dienen. Met het publiceren van de opdracht wordt de voorbereidingsfase van dit project afgerond.

De volgende fase in het aanbestedingsproject is de beoordelingsfase. De maanden september en oktober staan daarbij in het teken van de zogenaamde Nota van Inlichtingen (NvI). Leveranciers kunnen vragen stellen over de aanbestedingsstukken. Het projectteam beantwoordt al die vragen en publiceert deze in een Nota van Inlichtingen. De eerste ronde (NvI-1) vindt plaats in september en de tweede ronde (NvI-2) in oktober. Eind november sluit de inschrijftermijn en moeten geïnteresseerde leveranciers hun inschrijving ingediend hebben. Daarna worden de inschrijvingen beoordeeld.
Projectstartarchitectuur (PSA)
Zoals in de nieuwsbrief van juli is aangegeven wordt een projectstartarchitectuur (PSA) opgesteld voor dit project. In deze PSA wordt o.a. gekeken welke kaders en randvoorwaarden van toepassing zijn; welke relaties er zijn met andere projecten en diensten; hoe informatiestromen lopen evenals het identificeren van koppelvlakken. De architect heeft daar de afgelopen weken hard aan gewerkt o.a. door interviews met projectleden en andere betrokkenen.
Resultaten vragenlijst implementatie 
Eind juli is een online vragenlijst over de implementatie verstuurd om meer inzicht te krijgen in de specifieke vragen die leven en in de mogelijke knelpunten én oplossingen die in de regio’s worden voorzien. De vragenlijst is verstuurd naar de leden van de Vakraad Leren en Ontwikkelen, Voorzitters Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen Veiligheidsregio en Directeuren (regionale) Opleidingsinstituten. De uitvraag loopt tot 1 september. Meer informatie hierover volgt later.
De volgende nieuwsbrief verschijnt in september. Heb je in de tussentijd vragen? Richt deze dan aan de vertegenwoordiger van jouw netwerk. Meer informatie over de ELO vind je ook op de website van het IFV.

Ontvang je deze nieuwsbrief via iemand anders en ben je nog niet aangemeld? Meld je dan aan via dit formulier. Afmelden kan eenvoudig op ieder gewenst moment.
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook