Kennisdeling blusschuim ook in 2022 op de agenda | Netwerkdag LEC BrandweerBRZO – 11 november 2021  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief LEC BrandweerBRZO - september 2021
 
Bedrijven waren goed voorbereid op hoog water Maas
De provincie Limburg kreeg de afgelopen julimaand te maken met zware regenval en extreem hoog water in de Maas en haar zijrivieren. Hoewel de afvoer van de Maas een recorddebiet bereikte, had de hoge waterstand relatief weinig gevolgen voor de langs de Maas gelegen Brzo-bedrijven.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Industrie moet zich beter prepareren op langdurige stroomuitval
Afgelopen maand publiceerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid haar rapport over het onderzoek naar de grootschalige stroomuitval bij Shell Pernis in juli 2017 waarbij ook veiligheidskritische systemen uit vielen. De risico’s en mogelijke keteneffecten bij langdurige stroomuitval blijken bij een deel van de risicobedrijven onderbelicht.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Minder overtredingen bij Brzo-bedrijven in 2020
De Nederlandse bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen, hielden zich in 2020 beter aan de regels dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit de Staat van de Veiligheid majeure risicobedrijven 2020. Eind juni is dit rapport met alle onderliggende rapportages door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat aangeboden aan de Tweede Kamer.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Netwerkdag LEC BrandweerBRZO
Op donderdag 11 november as. vindt de jaarlijkse netwerkdag van het LEC BrandweerBRZO plaats. Leidende thema’s zijn deze keer het BrandweerBRZO Scenarioboek en de energietransitie. Ook worden de mogelijke toepassing van blusrobots en zogenoemde ‘Fireballs’ bij industriële brandscenario’s en tankputbranden gedemonstreerd.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Kennisdeling blusschuim ook in 2022 op de agenda

Met het oog op de aankomende Europese beperkingen op het gebruik van PFAS in blusschuim heeft het LEC BrandweerBRZO de kennisdeling over de consequenties van de schuimtransitie dit jaar in een hogere versnelling gebracht.

Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
ARIE-regeling en Omgevingswet
De inwerkingtreding van de Omgevingswet komt steeds dichterbij. Weten wat er gaat veranderen is daarbij van groot belang. Goed om daar eens een onderwerp uit te lichten dat wellicht niet bij iedereen op het netvlies staat: het loslaten van de koppeling met het Arbeidsomstandighedenbesluit (beter bekend als de ARIE-regeling) voor de aanwijsbare bedrijven.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Het LEC BrandweerBRZO is een samenwerkingsverband tussen het Instituut Fysieke Veiligheid en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Het LEC BrandweerBRZO ondersteunt, adviseert en vertegenwoordigt de 25 Veiligheidsregio's bij de uitvoering van Brzo-taken. Tevens wordt het Ministerie van Justitie & Veiligheid door het LEC ondersteund. Om deze werkzaamheden uit te voeren ontvangt het LEC BrandweerBRZO jaarlijks een financiële bijdrage van het Rijk.