Publicatie aanbesteding - Nota van Inlichtingen en inschrijving - Implementatie  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief ELO - september 2021
 
De Elektronische leeromgeving (ELO) ondersteunt het vakbekwaam worden én blijven van alle
(crisis)functionarissen van alle veiligheidsregio's en van hun eventuele crisispartners. De ELO faciliteert blended learning als onderwijsvorm, waarbij theorie wordt afgewisseld met praktijkonderwijs, oefening, training, toetsing en examinering.

In maart 2021 startte het project voor de aanbesteding van de ELO om tijdig een nieuw contract af te kunnen sluiten met de huidige leverancier of met een nieuwe leverancier. Het huidige contract loopt af op 31 december 2022. Met deze nieuwsbrief informeert het projectteam je over de voortgang van de aanbesteding.
Publicatie aanbesteding 
In het project aanbesteding ELO is een belangrijke mijlpaal behaald: op 17 september is de aanbesteding gepubliceerd aan de markt! De bal ligt nu bij de marktpartijen om vragen te stellen of aanvullende informatie in te winnen over de opdracht.

In de aanloop naar de publicatie heeft nog wel een planningswijziging plaatsgevonden. De eerder genoemde publicatiedatum van 3 september is, door een besluit van de stuurgroep, opgeschoven naar 17 september. Deze verschuiving wordt opgevangen binnen de bestaande planning en heeft geen invloed op de geplande contractingangsdatum (1 april 2022).

Hoewel de aanbestedingsdocumentatie gereed was voor publicatie kon de PSA (Project Start Architectuur) niet op tijd worden opgeleverd. Door de publicatie met twee weken uit te stellen is er tijd gewonnen zodat de architect een PSA-‘light’ kon opleveren. Dit document bevat informatie over het applicatielandschap, koppelvlakken en datastromen op hoofdlijnen, en is van belang voor leveranciers die zich willen inschrijven voor de aanbesteding. Het opleveren van een volledige, goedgekeurde PSA, bleek helaas niet mogelijk binnen twee weken. Het nog langer uitstellen van de publicatie was ook niet gewenst omdat dit de implementatietermijn zou beïnvloeden. Er is voor de middenweg gekozen zodat de aanbesteding op koers blijft en er toch op hoofdlijnen een PSA beschikbaar is. Ondertussen blijft de architect werken een aan volledige PSA die naar verwachting in oktober gereed is.
Nota van Inlichtingen en inschrijving 
Nu de aanbesteding gepubliceerd is, zijn de marktpartijen aan zet om vragen te stellen over de opdracht. Ze hebben t/m 1 oktober de tijd om aanvullende informatie in te winnen. In de periode tussen 2 en 12 oktober zal de projectgroep antwoorden op de vragen van de marktpartijen formuleren en deze publiceren in een zogenaamde ‘Nota van Inlichtingen’. Eind oktober volgt nog een tweede ronde van de Nota van Inlichtingen die op 29 oktober gepubliceerd wordt. Het doel is dat de geïnteresseerde marktpartijen voldoende informatie hebben om een inschrijving in te dienen. Een belangrijke volgende mijlpaal is dan ook de uiterste datum van inschrijving op 30 november.
Implementatie
De vraag naar informatie rondom de implementatie van de nieuwe ELO neemt toe. Hoewel dit onderwerp geen onderdeel is van de scope van het aanbestedingsproject, ontvangt de projectgroep wel signalen dat er behoefte is aan informatie. Op dit moment is er nog weinig concrete informatie beschikbaar. De verwachting is dat er op termijn een werkgroep of projectgroep implementatie aan de slag gaat die, parallel aan het aanbestedingsproject, zich gaat richten op de implementatie van de ELO. Ondertussen spelen er al wel activiteiten op de achtergrond ter voorbereiding van de implementatie. Een voorbeeld daarvan is de online vragenlijst over de implementatie (zie nieuwsbrief van augustus). De sluitingsdatum voor het invullen is van 1 september verruimd naar 30 september.

Een volgende nieuwsbrief verschijnt in oktober. Heb je in de tussentijd vragen? Richt deze dan aan de vertegenwoordiger van jouw netwerk. Meer informatie over de ELO vind je ook op de website van het IFV.

Ontvang je deze nieuwsbrief via iemand anders en ben je nog niet aangemeld? Meld je dan via dit formulier. Afmelden kan eenvoudig op ieder gewenst moment.
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook