Informatieveiligheid - NOOVA - Virtuele Assistent  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief Programma Informatievoorziening - september 2021
Samen werken aan informatieveiligheid
Deze zomer organiseerden we vanuit het Programma IV drie kick-off sessies voor het Versnellingsplan Informatieveiligheid. En na toetreding van de laatste twee veiligheidsregio’s is het deelnemersveld van de VR-ISAC compleet! 
Lees meer
 
NOOVA - opvolger van C2000
Het ministerie van JenV treft voorbereidingen om C2000 op termijn te vervangen door een mobiel breedband voorziening. Wat is de volgende stap in de ontwikkelingen naar dé nieuwe communicatievoorziening in 2025?
Lees meer
 
Draagvlak voor virtuele assistent
Recent is de opzet en voortgang van het project Virtuele Assistent gepresenteerd in de Vakraad Risico- en Crisisbeheersing en in het Netwerk Informatiemanagement. In de gesprekken over de functionaliteiten werd duidelijk dat er veel draagvlak is voor de ontwikkelrichting. 
Lees meer
 
Alles draait om informatie
"We zijn allemaal gelinkt aan elkaar, maar er zijn nog te veel verschillen" zegt Arjan Mengerink, over zijn kijk op informatievoorziening. Dubbelinterview met Arjan en Krishna Taneja, portefeuillehouders informatievoorziening RCDV.
Lees meer
Ambassadeur in beeld
Jan van der Poel (Adviseur Operationele Informatie Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, voorzitter Landelijke Vakgroep GEO): 'Mijn toekomstbeeld? Dat we allemaal werken met relevante, bruikbare, grenzeloze geodata!’
Lees meer
 
Kort nieuws 
  • Landelijk koppelvlak – welke realtime data-koppelingen zijn gerealiseerd of komen eraan?
  • Datakluis, een veilige manier om belangrijke data op centrale plek te slaan
  • Voertuigenposities: de meerwaarde van een landelijke server
  • Hulp voor gemeenten bij wettelijke aanlevering gegevens over kwetsbare gebouwen en locatie
  • Identity&Accessmanagement fase 2: eenvoudiger toegang tot landelijke voorzieningen
  • Gegevenswoordenboek bereikt volgende fase
Lees meer
 
Vragenlijst communicatie 
Er is een jaar voorbij voor het programma. Geef jij ons feedback op de communicatie? Al gedaan? Heel erg bedankt! Nog niet? Vul hem hier in!
Naar de vragenlijst
Jaaroverzicht 
In 7 minuten een beeld van de activiteiten van het afgelopen jaar rond het Programma IV? Kijk en luister nu!
Naar de presentatie
 
Agendatip! 
 
IV-event: 30 november 2021 
 
Bekijk event

Vragen, reacties en suggesties zijn van harte welkom via het mailadres: programmaiv@ifv.nl o.v.v. nieuwsbrief. Vorige edities van de nieuwsbrief teruglezen of aanmelden kan via deze link.
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Deze nieuwsbrief is een uitgave van het Programma Informatievoorziening 2020-2025 dat gezamenlijk uitgevoerd wordt door het IFV en de veiligheidsregio’s, in opdracht van het Veiligheidsberaad. Vanuit het motto ‘Samen slimmer met data’ werken we aan een solide en toekomstbestendige informatievoorziening waarbij data op een slimme manier wordt ingezet voor een veilige en efficiënte incidentbestrijding, risico- en crisisbeheersing. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer 4 keer per jaar.