Evaluatie pgs-nieuwe stijl leidt tot verbeteringen | Ontwikkeling fire balls in nieuwe fase
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Nieuwsbrief LEC BrandweerBRZO - oktober 2021
 
Samen aan de slag in het netwerk industriële veiligheid
De ruggengraat van het Netwerk Industriële Veiligheid wordt gevormd door de zes BrandweerBRZO-samenwerkingsgebieden en het LEC BrandweerBRZO. In 2022 gaan de gremia verder onder de noemer 'Industriële Veiligheid'.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Evaluatie PGS-nieuwe stijl leidt tot verbeteringen
"Daarom moeten we met de beschikbare menskracht continu scherp zijn om geen belangrijke dingen te missen in de vele PGS-dossiers die we in behandeling hebben. Onze belangrijkste focus in deze dossiers is het waarborgen van een veilige brandweerinzet en van de omgevingsveiligheid," schetst Geerlof Bijsterbosch, voorzitter van de Sector Milieu & Industrie en lid van de Programmaraad PGS.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Vertrouwen in fluorvrij schuim groeit
De industriële brandbestrijdingswereld is dicht bij een fluorvrije oplossing voor de bestrijding van grote industriële brandscenario's. Dat is de mening van LASTFIRE-vertegenwoordiger dr. Niall Ramsden.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
LASTFIRE foam summit: geen one site fits all oplossingen voor fluorvrij schuim
"De kernboodschap van het symposium was dat de transitie naar fluorvrij schuim een complex proces is, dat niet moet worden onderschat", reflecteert Jan Meinster.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Ontwikkeling FireBalls in nieuwe fase
Ingenieursbureau Antea Group werkt aan een mogelijke 'droge oplossing' voor de beheersing van tankputbranden en onderzoekt samen met onder andere H2K of zogenoemde 'FireBalls' uitdamping van brandbare vloeistof kunnen tegengaan en een plasbrand in een tankput kunnen dempen. Recent is het onderzoek de volgende fase ingegaan, met het testen van een nieuw model van de FireBall.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Tweede factsheet kennisdeling blusschuim gepubliceerd
In de reeks van drie webinars over de transitie naar fluorvrij blusschuim is een tweede factsheet 'Kennisdeling blusschuim' beschikbaar als download. Centraal staan: MOC, testen en regelgeving.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook
Het LEC BrandweerBRZO is een samenwerkingsverband tussen het Instituut Fysieke Veiligheid en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Het LEC BrandweerBRZO ondersteunt, adviseert en vertegenwoordigt de 25 Veiligheidsregio's bij de uitvoering van Brzo-taken. Tevens wordt het Ministerie van Justitie & Veiligheid door het LEC ondersteund. Om deze werkzaamheden uit te voeren ontvangt het LEC BrandweerBRZO jaarlijks een financiële bijdrage van het Rijk.