Kennisbundels Elektrificatie en LNG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
  |  bekijk online  |  afmelden
Ifv
  Fysieke Veiligheid.nieuws - 15 februari 2022
Brandgedrag stoelen onderzocht
Wat is het verschil in brandgedrag tussen een nieuw type stoel en een conventionele stoel en wat zijn de vlucht- en overlevingsmogelijkheden bij beide typen stoelen? Dit is onderzocht aan de hand van zogenaamde impressietesten. Dit onderzoek is een vervolg op eerdere onderzoeken naar brandveiligheid van meubilair van de Brandweeracademie van het IFV en Brandweer Nederland.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Kennisbundel LNG
Het gebruik van LNG (Liquid Natural Gas) in Nederland neemt steeds meer toe. Welke wet- en regelgeving is hierbij van toepassing? Wat zijn aandachtspunten bij de vergunningverlening? En aan welke veiligheidsaspecten moet je denken? De nieuwe kennisbundel LNG beantwoordt deze en andere vragen..
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Kennisbundel Elektrificatie
Door elektrificatie kan een fossiele brandstof volledig vervangen of indirect worden toegepast in bijvoorbeeld industriële processen. Welke wet- en regelgeving is hierbij van toepassing? Wat zijn aandachtspunten bij de vergunningverlening? En aan welke veiligheidsaspecten moet je denken? De nieuwe kennisbundel Elektrificatie beantwoordt deze en andere vragen.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Vooronderzoek naar enkele vluchtroute in woongebouwen 
In opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft de Brandweeracademie van het IFV onderzoek gedaan naar enkele vluchtroutes in woongebouwen.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Brandweerhumor: cultuur en verwerking 
Welke rol speelt humor binnen de brandweercultuur in het algemeen en specifiek bij het verwerken van ingrijpende incidenten? Onderzoeker Karin Dangermond onderzocht dit als onderdeel van haar promotieonderzoek.
Lees meer
Twitter LinkedIn Facebook WhatsApp
 
Kennisevents
15 februari 2016
 
Webinar Veilig optreden bij incidenten met aardgas en elektriciteit
 
Lees meer
18 februari 2016
 
Innovation Friday: Een kijkje in de toekomst?
 
Lees meer
24 en 25 febr 2016
 
International Safety Education Seminar (ISES)
 
Lees meer
1e kwartaal 2022
 
Werkconferentie Drones voor Defensie en Veiligheid
 
Lees meer
11 t/m 13 april 2022
 
Crisesweek 2022
 
Lees meer
20 april 2022
 
Symposium Brandveiligheid Meubilair en Matrassen
 
Lees meer
Contact
Postbus 7010
6801 HA Arnhem
www.ifv.nl
info@ifv.nl
 
Service
Afmelden
Gegevens wijzigen
Volg ons op
Twitter   Linkedin   Facebook